Χαρίστε του ένα δωμάτιο σαν παραμύθι... γεμάτο χρώματα, ερεθίσματα, πρωτοτυπία και χαρούμενη διάθεση.
Διακόσμηση παιδικού δωματίου, διακόσμηση, παιδικό δωμάτιο τοιχογραφίες - Ζωγραφική παιδικών δωματίων
παιδικό φωτιστικό - Φωτιστικά παιδικών δωματίων
παιδική κουρτίνα - Κουρτίνες παιδικών δωματίων
παιδικό έπιπλο & αξεσουάρ παιδικών δωματίων - Έπιπλα & Αξεσουάρ
ιδέες διακόσμησης
συχνές ερωτήσεις
Ιδέες Διακόσμησης

Βασικές ιδέες στη διακόσμηση του βρεφικού και παιδικού

Από το www.babyroom.gr*

Κάθε αρχή .
Ξεκινήστε την διακόσμηση του δωματίου έχοντας ένα καλό αρχικό σχεδιασμό. Βρείτε ιδέες και φωτογραφίες που να ταιριάζουν με τις επιδιώξεις σας αλλά και με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του χώρου.

Κάτοψη.

Κάτοψη

Φτιάξτε ή φωτοτυπήστε από τα σχέδια του σπιτιού την κάτοψη του δωματίου.

Λίστα.

Στη συνέχεια φτιάξτε μια λίστα με τα πρωταρχικά στοιχεία: κρεβάτι, αλλαξιέρα/συρταριέρα , Κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα-πάπλωμα, φωτιστικό, διακοσμητικά στοιχεία στους τοίχους.

Ιδέα: Για να διατηρήσετε το κόστος χαμηλά και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπορείτε να αγοράσετε τα παραπάνω πρωταρχικά στοιχεία βάση ενός θέματος στο δωμάτιο (πχ νεράιδες ή πειρατές) και επομένως να μεταμορφώσετε το παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Στο συγκεκριμένο δωμάτιο τα χρώματα και σχέδια στο πάπλωμα ταιριάζουν με τα αντίστοιχα στον τοίχο

Φωτογραφία : Στο συγκεκριμένο δωμάτιο τα χρώματα και σχέδια στο πάπλωμα ταιριάζουν με τα αντίστοιχα στον τοίχο, πηγή: http://joannemullin.com/images/showcase/kids_room_mural1.jpg

Χρώμα...

Βάψτε τους τοίχους με ένα χρώμα που να δημιουργεί χαρούμενη διάθεση, να ηρεμεί το παιδί αλλά και να ταιριάζει με το θέμα . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρώμα : http://www.babyroom.gr/spaceandcolors.html

Ιδέα: Το χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες τεχνικές (σφουγγάρι, διχρωμίες, λωρίδες κλπ) και να κάνει το δωμάτιο μοναδικό!!!

Στο συγκεκριμένο δωμάτιο το θέμα των πριγκιπισσών συνδυάστηκε με λωρίδες δύο αποχρώσεων του ροζ, δίνοντας ένα ακόμα στοιχείο στο παραμύθι

Φωτογραφία 2: Στο συγκεκριμένο δωμάτιο το θέμα των πριγκιπισσών συνδυάστηκε με λωρίδες δύο αποχρώσεων του ροζ, δίνοντας ένα ακόμα στοιχείο στο παραμύθι!!! Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του www.babyroom.gr (τηλ 6932352772).

Ο τοίχος.

Οι τοίχοι δίνουν τη φυσιογνωμία του δωματίου. Ακόμα και αν αποφύγετε ή δε βρείτε στο θέμα που έχετε διαλέξει τα υπόλοιπα στοιχεία (πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποια για παράδειγμα παπλώματα αγγίζουν το όριο του κιτς στην υπερβολή τους) και επιλέξετε ουδέτερα έπιπλα (πχ λευκά) , ουδέτερες κουρτίνες (πχ μονόχρωμες), οι τοίχοι μπορούν να κάνουν τη (μεγάλη!) διαφορά!!!

Φανταστείτε αν δεν έχει τύχει να μπείτε σε ένα δωμάτιο με ζωγραφιές πόσο διαφορετικό από τα άλλα δωμάτια του σπιτιού είναι. Κατευθείαν αντιλαμβανόμαστε τόσο εμείς όσο και οι «μόνιμοι» κάτοικοί του -τα παιδιά- ότι είναι μοναδικό, έχει χαρακτήρα και θεματικότητα.

Ζωγραφική στους τοίχους του παιδικού δωματίου λοιπόν. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χαμηλό κόστος, μοναδικό δωμάτιο.

Η τοιχογραφία στο παιδικό δωμάτιο μεγαλώνει το χώρο και ανατρέπει τα καθιερωμένα

Φωτογραφία 3: Η τοιχογραφία στο παιδικό δωμάτιο μεγαλώνει το χώρο και ανατρέπει τα καθιερωμένα. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του www.babyroom.gr (τηλ 6932352772).

Θέμα.

Όπως σημειώσαμε και παραπάνω μια καλή ιδέα είναι το δωμάτιο να έχει ένα κεντρικό θέμα. Γύρω από αυτό μπορούν να χτιστούν ένα σωρό στοιχεία που να το κάνουν διαφορετικό και να ικανοποιούν τις επιλογές σας (πχ χώρος ξεκούρασης/χαλάρωσης ή χώρος παιχνιδιού/ «έντονων» δραστηριοτήτων;). Επιλέξτε το θέμα κάνοντας μία ιεράρχηση :

-πόσο χρόνο θέλω να διατηρηθεί έτσι το δωμάτιο (πριν το ανακαινίσω ξανά); Όσο περισσότερο το κρατήσω τόσο πιο κοντά στη μεγαλύτερη ηλικία του παιδιού θα πρέπει να βρίσκεται το θέμα (πχ το παιδί σήμερα είναι 2 ετών και το δωμάτιο θα ανακαινιστεί πάλι στο τέλος του δημοτικού σχολείου, αναγκαστικά διαλέγουμε ένα θέμα για πιο μεγάλα παιδιά και όχι κάτι που το ενθουσιάζει αυτή την περίοδο)

-θέλω να είναι ευέλικτο και προσαρμόσιμο; Αν ενθουσιαζόμαστε κάθε φορά και με κάτι νέο και θέλουμε να το «υιοθετήσουμε» στο δωμάτιο του παιδιού τότε οι πρώτες μας επιλογές πρέπει να είναι σχεδόν ουδέτερες (σε θέμα) αλλά με δυνατότητα να αλλάζουν όποτε το επιθυμούμε. Έτσι δεν επιλέγουμε το κρεβάτι αυτοκίνητο αλλά ένα απλό και χαμηλού κόστους κρεβάτι που ανάλογα πόσο δημιουργικοί και καινοτόμοι είμαστε , σήμερα του βιδώνουμε ρόδες και το βάφουμε κόκκινο του κολλάμε αυτοκόλλητα από τη formula 1 και το στρώνουμε με πάπλωμα cars-disney και την επόμενη περίοδο του βάζουμε κατάρτι, τις ρόδες της μετατρέπουμε σε πολεμίστρες , σηκώνουμε την πειρατική σημαία και στρώνουμε ένα πάπλωμα με τους πειρατές της Καραϊβικής!!!

-προσαρμογή στο χρώμα; Πολλοί γονείς επιθυμούν να προσαρμόζουν τη διακόσμηση του δωματίου σε ένα χρώμα το οποίο θα κυριαρχεί στο χώρο. Αν και μοιάζει η διαδικασία αυτή να ακολουθεί ανάποδη πορεία, είναι εξαιρετικά πιο εύκολη αφού μας δίνει εύκολα το χρώμα και το ύφος των επίπλων, τις κουρτίνες (υλικό και χρώμα) καθώς και προτείνει μια σειρά θεμάτων που μπορούν να συνδυαστούν. Για παράδειγμα ένα ροζ δωμάτιο μπορεί να συνδυαστεί με πολλές ζωγραφιές στους τοίχους ώστε να αποκτήσει θέμα: νεράιδες, πεταλούδες, πριγκίπισσες , πρόσκληση σε τσάι κλπ

Το ανοιχτό και το σκούρο μωβ στον τοίχο συνδυάστηκαν με το χορό των νεραϊδών  στο βασικό θέμα του δωματίου

Φωτογραφία 4: Το ανοιχτό και το σκούρο μωβ στον τοίχο συνδυάστηκαν με το χορό των νεραϊδών στο βασικό θέμα του δωματίου. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του www.babyroom.gr (τηλ 6932352772).

Θέματα για αγόρια & κορίτσια

Η επιλογή θέματος στο δωμάτιο επηρεάζεται άμεσα από το φύλο του παιδιού. Άλλα θέματα και χρώματα επιλέγουμε για τα αγόρια, άλλα για τα κορίτσια και άλλα για δωμάτια που φιλοξενούν και τα δύο φύλα. Επιλέξτε και διαβάστε τα προτεινόμενα θέματα για κάθε περίπτωση:
Ιδέες για το δωμάτιο των αγοριών
Ιδέες για το δωμάτιο των κοριτσιών
Ιδέες για μεικτό δωμάτιο
Ιδέες για το playroom
Ένα δωμάτιο με θέμα τους πειρατές
Ένα δωμάτιο με θέμα τις πριγκίπισσες
Ένα δωμάτιο με θέμα τις νεράιδες

*επιτρέπεται η αναπαραγωγή των παραπάνω κείμενων μόνο με την αναγραφή της πηγής και της ιστοσελίδας μας

<< Ιδέες Διακόσμησης

Τοιχογραφίες - Ζωγραφική παιδικών δωματίων
Διακόσμηση παιδικού δωματίου, διακόσμηση, παιδικό δωμάτιο επικοινωνία - πληροφορίες σύνδεσμοι - ενδιαφέρουσες συνδέσεις