Χαρίστε του ένα δωμάτιο σαν παραμύθι... γεμάτο χρώματα, ερεθίσματα, πρωτοτυπία και χαρούμενη διάθεση.
Διακόσμηση παιδικού δωματίου, διακόσμηση, παιδικό δωμάτιο τοιχογραφίες - Ζωγραφική παιδικών δωματίων
παιδικό φωτιστικό - Φωτιστικά παιδικών δωματίων
παιδική κουρτίνα - Κουρτίνες παιδικών δωματίων
παιδικό έπιπλο & αξεσουάρ παιδικών δωματίων - Έπιπλα & Αξεσουάρ
ιδέες διακόσμησης
συχνές ερωτήσεις
Ιδέες Διακόσμησης

Ο χώρος του παιδικού δωματίου

Από το www.babyroom.gr*

Η επιλογή του δωματίου που θα φιλοξενήσει το παιδί είναι πρωταρχικής σημασίας. Η σωστή κατεύθυνση, η παρουσία ηλιακού φωτός και οι δυνατότητες που πρέπει να προσφέρει για τα επόμενα χρόνια καθορίζουν τα κριτήριά μας.

Η δημιουργία μιας τοιχογραφίας στο βρεφικό δωμάτιο θα δώσει πολύχρωμο και χαρούμενο αποτέλεσμα στο χώρο του

Φωτογραφία: Η δημιουργία μιας τοιχογραφίας στο βρεφικό δωμάτιο θα δώσει πολύχρωμο και χαρούμενο αποτέλεσμα στο χώρο του. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του www.babyroom.gr (τηλ 6932352772).

Κάπου κοντά...
Η γειτνίαση του παιδικού/βρεφικού με το δωμάτιο των γονιών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Κάπου με φώς...

Οι παλαιότεροι που έλεγαν ότι : «Σπίτι που δεν το βλέπει ο ήλιος το βλέπει ο γιατρός», κάτι παραπάνω ήξεραν. Η νοτιοανατολική κατεύθυνση του δωματίου θεωρείται ιδανική. Φροντίστε οι ακτίνες του ήλιου να μην πέφτουν κάθετα στην κούνια του παιδιού σας, όπως φυσικά και να μην τοποθετείτε την κούνια κάτω από το παράθυρο.

Κάπου απάνεμα...

Φροντίστε να αποφύγετε τα ρεύματα στο δωμάτιο, όχι όμως και τον καθημερινό καλό αερισμό του.
Η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 20 και 22 βαθμών κελσίου, αν χρησιμοποιείται καλοριφέρ φροντίστε να υγραίνεται την ατμόσφαιρα με κάποια βρεγμένη πετσέτα πάνω από το σώμα του καλοριφέρ. Αποφύγετε κατσαρολάκι με νερό (υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί). Αποφύγετε και τους υγραντήρες του εμπορίου και τους ιονιστές αέρα για το παιδικό δωμάτιο.

Δώστε του χώρο...

Μία τοιχογραφία δίνει βάθος/προοπτική στο χώρο και δημιουργεί την αίσθηση ενός ακόμα μεγαλύτερου δωματίου

Φωτογραφία: Μία τοιχογραφία δίνει βάθος/προοπτική στο χώρο και δημιουργεί την αίσθηση ενός ακόμα μεγαλύτερου δωματίου. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του www.babyroom.gr (τηλ 6932352772).

Όταν σχεδιάσετε το βρεφικό ή παιδικό δωμάτιο φροντίστε να εξοικονομήσετε αρκετό χώρο για το παιδί. Η αγορά υπερβολικών επίπλων (πχ βιβλιοθήκη με γραφείο σε παιδί προσχολικής ηλικίας) δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του παιδιού σας για παιχνίδι.

Ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε το χώρο του παιδιού για να έχει χώρο για μπουσούλημα, για περπάτημα, για παιχνίδι. Τοποθετήστε μεγάλα πολύχρωμα μαξιλάρια στο πάτωμα, τα παιδιά τα χρησιμοποιούν με τους πλέον ανορθόδοξους τρόπους. Αποφύγετε τη μοκέτα αλλά προτιμήστε υλικά που δεν κατηγορούνται για επιβάρυνση της υγείας του παιδιού. Το ξύλινο πάτωμα , τα βαμβακερά χαλιά και το στρώμα από φελλό (μαλακό και ηχομονωτικό υλικό) είναι οι προτιμότερες λύσεις.

Προσπαθήστε να συνδυάσετε την αισθητική με τη λειτουργικότητα . Δώστε χώρο για το παιχνίδι και τη μελέτη των παιδιών. Μια καλή ιδέα είναι να σχεδιάσετε μία ή δύο γωνιές για τα χόμπυ τους (πχ η γωνιά του κουκλοθέατρου, ή της ζωγραφικής κλπ)

Άλλες δυνατότητες του χώρου
Ταυτόχρονα πρέπει να μελετηθεί η δυνατότητα να αποθηκευτούν τα ρούχα τους, τα βιβλία τους και τα πολυάριθμα πια παιχνίδια τους. Τα καταστήματα προσφέρουν πολλές λύσεις με καλάθια, κουτιά αποθήκευσης κλπ. Προτιμήστε τα πιο φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Μερικά από τα απαραίτητα αξεσουάρ για το παιδικό δωμάτιο μετά το δεύτερο έτος:
-λαμπατέρ,
-ρολόι,
-καθρέπτης,
-πίνακας ανακοινώσεων από φελλό για να κρεμά ζωγραφιές, εικόνες, φωτογραφίες,
-ένα κασετόφωνο ή cd player θεωρείται μια καλή λύση ιδιαίτερα για να συντροφεύουμε τα παιχνίδια του με μουσική (πχ συμφωνικά κομμάτια ή επιλεγμένα παιδικά τραγούδια, γεγονότα που θα το μυήσουν στον υπέροχο κόσμο της μουσικής) ή για να ακούει ηχογραφημένα παραμύθια.

Η προσαρμοστικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς διακοσμείτε δωμάτια παιδιών σχολικής ηλικίας ή όταν η οικογένεια συνεχώς διευρύνεται.

*επιτρέπεται η αναπαραγωγή των παραπάνω κείμενων μόνο με την αναγραφή της πηγής και της ιστοσελίδας μας

<< Ιδέες Διακόσμησης

Τοιχογραφίες - Ζωγραφική παιδικών δωματίων
Διακόσμηση παιδικού δωματίου, διακόσμηση, παιδικό δωμάτιο επικοινωνία - πληροφορίες σύνδεσμοι - ενδιαφέρουσες συνδέσεις